Keto Espoo

Keto Espoo

perjantai 13. marraskuuta 2015

Happy Dad- isänpäiväkortti Sellon kirjastopajassa

Marjan keskiviikon kirjastopajan aiheena oli isänpäiväkortit. Paja toteutettiin kahdelle lapsiryhmälle.  Pajaan osallistui esiopetusryhmien aikuisten lisäksi Sellon kirjaston työntekijöitä ja opiskelijoita. Lämmin kiitos Pia,  Erja, Outi ja Sanna!

Isäinpäiväkortit toteutettiin kahdella ilmaisella Ipad-ohjelmalla. Kuvat otettiin lapsesta tai hänen piirustuksestaan iPadin kameralla ja tallennettiin hetkeksi iPadin kamerarullalle. Photo Editor-ohjelmalla lapset tuunasivat kuviaan. Ohjelmalla voi esimerkiksi rajata kuvaa helposti tai muuttaa kuvan perusväritystä. Photo Editor-sovelluksessa on runsaasti vaihtoehtoja, mutta isäinpäiväkorttiin niitä käytettiin vain pieni määrä, koska Happy Dad- sovelluksessa pystyttiin lisäämään kehyksiä, tarroja, tekstiä jne. Photo Editor-sovelluksessa tuunattu kuva tallennettiin kamaran rullalle.

Happy Dad-sovellusta käytettäessä Ipad kannattaa ottaa pois verkosta, jotta ilmaisohjelmaan usein liittyvät haitat kuten mainokset saadaan eliminoitua. 

1.) Valitse kehys (frame).  

2.) Valitse kehyksen tyyli (style).  Huomaa, että alareunassa oleva ylempi valikko antaa vinkin tyylistä – paina mieleistä kuvaketta ja saat tyylin vaihtoehdot alemmalle riville. 

3.) Vahvista kehyksen tyyli painamalla haluamaasi kehyksen tyyliä ja näin kehys vaihtuu.

4.) Lisää valokuva kameran rullalta kohdasta photo/ Camera Roll


5.) Sovita kahdella sormella koskettaen kuva oikean kokoiseksi

5.) Valitse mieleisesi tarrat (Stickers). Kuten kehyskohdassa tämänkin toimii samalla periaatteella. Ylemmästä valikosta valitaan idea -aremmasta valikosta valitaan haluttu tarra. Tarraa voi liikutella kuvan päällä ja sitä voi myös pienentää tai suurentaa. Täältä voi myös valita ”ADD TEXT” valikon.


6.) ADD TEXT : valitse tyyli painamalla mieleistä tekstityyppiä (font), valitse tyyli (style), koko (size) ja
  väri (color). Valittuasi haluamasi vaihtoehdot paina sinisellä pohjalla olevaa sinistä painiketta ”add Text”. Tekemäsi teksti ilmestyy kuvan. Tekstiä voi liikutella, pienentää tai suurentaa.  Tekstien ja tarrojen ympärillä olevasta rastista voi epäonnistuneet valinnat poistaa.

7.)
 
Kun kortti on valmis paina Photo.  Paina punaista share suorakaidetta. Ylimmästä saat tallennettua kortin kameran rullalle (suosittelen pitämään tallessa  siihen asti, että kortti on saapunut vastaanottajalle)

8.) Mikäli iPadissäsi  on sähköpostitili,  voit nyt laittaa koneen takaisin verkkoon. Huomaa, että mainokset alkavat rullata, joten tämä kannattaa tehdä ilman lapsia.  Kirjekuoren kuvaa painamalla saat lähetettyä kortin haluamaasi sähköpostiin.  Kun sähköposti on lähtenyt, paina vielä ok.

Marja Hokkanen, Pedagoginen ICT-ohjaaja
Update:Terhi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.