Keto Espoo

Keto Espoo

keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Sosiaalinen media ja minä esiopettajan tehtävässä

Espoon kaupunki on julkaissut sosiaalista mediaa koskevia ohjeita ja videoita.Kirjaudu omilla tunnuksillasi ensi intraan. Löydät ohjeita kohdasta Yhteiset mm.Sosiaalisen median käytännöt Espoon kaupungilla- video, Sosiaalisen median oppimispolku, Verkko-oppiminen, Sosiaalinen media. Sosiaalisen median työkalukoulutukset löytyvät Työkalut > Koulutuskalenteri.

Monet esiopettajat ja luokanopettajat jakavat ideoitaan, hyviä työkäytänteitä ja projektejaan Facebook-sivuilla ja ryhmissä. Osa ryhmistä on suljettuja, joten sinun pitää pyytää päästä niiden jäseneksi. Osa ryhmistä on myös sellaisia, että ne edellyttävät jäsenmaksun maksamista, mikäli ne ovat yhdistysten ylläpitämiä ja tarkoitettu vain jäsenille. Facebook-sivuilla ja ryhmissä opettajat myös kysyvät neuvoja toisiltaan. 
Esiopetushenkilöstö toimii eettisesti myös sosiaalisessa mediassa #reilusome – Reilun somen säännöt löytyvät täältä. 

Jos julkaiset kuvia, ääntä tai videoita tai linkität toisen materiaalia, muista tarkistaa tekijänoikeudet, julkaisu- ja muokkausoikeudet ja pyytää lupa linkittämiseen. Tekijänoikeuksista saat lisätietoa mm.  täältä. 

Jos julkaiset itse ottamiasi kuvia ja videoita Facebookissa, tarkista hyväksymäsi Facebookin käyttöehdot täältä. kenelle kuvien omistus- ja julkaisuoikeus kuuluu. 


Älä julkaise kuvia lapsista tai lasten töistä ennen kuin olet selvittänyt lasten kuvaamista koskevat mediajulkaisuluvat kirjallisesti huoltajilta.Lapsia koskee henkilösuojalaki.Emme ilmaise paikkatietoja, jotta lasten tunnistettavuus ei yhdisty tiettyyn esiopetusyksikköön emmekä julkaise Facebookissa lasten nimiä tai ryhmiä. 

Koska lapsilla on tekijänoikeus omiin töihinsä ja he ovat alaikäisiä ,on sinun kysyttävä kirjallinen lupa huoltajilta lapsen töiden julkaisemiseen ja ilmoitettava niiden käyttötarkoitus, missä mediassa aiot julkaista ne.HUOM! Espoon kaupungin Mediajulkaisulupa.


Kun kirjoitat alla olevia nimiä Facebookin hakukenttään (Etsi ihmisiä,paikkoja,asioita), löydät sivuille tai ryhmään.Osa allaolevista sivuista osa on jo päättyneitä hankkeita, joten ne ovat ” tietovarastoja”, joita ei päivitetä, mutta suurin osa on kuitenkin vilkkaassa toiminnassa.Emme suoralinkitä, emmekä vastaa alla olevien sivustojen sisällöstä tai toimivuudesta. Täydennämme listää vähitellen:


Alakoulun aarreaitta

eEsiope - tieto- ja viestintätekniikka esi- ja alkuopetuksessa
Eskariopen eväspussi 
Helsingin seudun erilaiset oppijat ry (HERO)
iPad lasten kuntoutuksessa ja opetuksessa
iPad liikunnanopetuksessa
iPad musiikinopetuksen apuna
iPad opetuksessa
Book Creator for iPad
Keto Espoo
Oppimisvaikeudet ja erilainen oppiminen
Oppimispelit ja virtuaaliset ympäristöt
Teknisen työn ideat
Teknisen työn ideapankki alakouluun
Tekstiilitöiden ideapankki alakouluun
Tieto-ja viestintätekniikka opetuksessa/ICT in Education
Windows laitteet erityisopetuksessa ja kuntoutuksessa
Windows-tabletit opetuksessa
Älytaulu alakoulussa

Updated: Terhi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.