Keto Espoo

Keto Espoo

lauantai 26. marraskuuta 2016

24.11 esiopettajien ICT -workshopista poimittua

24.11.2016 esiopettajille järjestetyssä ICT-workshopissa saimme opetella kirjaimia, tavuja, sanoja ja riimejä ohjelmoimalla ( ohjaamalla) pariamme lattiakuvien päälle asetettuja kirjaimia pitkin. Ja kun esiopettajista on kyse, he keksivät jo muitakin erilaisia toteuttamistapoja kuten numeroilla, pikalukukorteilla jne. Työpajan meille oli suunnitellut ja ohjannut Nina Nissinen, ICT-mentori



ICT-mentori Tuula Smolander ohjasi esiopettajia editoimaan videoita Power Director- sovelluksella yhdistäen teemoja, liikkuvia tekstejä ja musiikkia.


ICT-mentori Anne Pervalan kanssa puolestaan teimme Book Creatorilla kuvakollaaseja, soivia ja kolmiukotteisia joulukortteja sekä puhuttuja joululeivonnaisreseptejä ja hauskaa oli.

ICT-mentori Sanna Kaikkosen johdolla työpajaan osallistuneet esiopettajat saivat kokeilla tehdä Stop Motion animaatioita. Syntyi suloisia animaatioita mm. pikku-peikon matkasta metsän läpi uimaan lammelle, munivasta linnusta, maan alta kasvavista sienistä.

ICT- mentori Reetta Kuivila opasti esiopettajia tekemään QR-generaattorilla joulukalenterin. Lapset olivat värittäneet tarkasti mandala-värityskuvista joulupalloja kakkupaperin päälle ja näiden taakse oli Reetta upottanut QR-koodeja. Koulutuksessa kuului ihastuneita huudahduksia kuvien, tekstien ja musiikin paljastuttua QR-koodeista!
Koko komeuden kruunasi jouluvalot, joihin jokainen kalenterin " luukku " oli ripustettu.







Joulun odotuksen tunnelmaa loi jouluinen musiikki, piparit ja joulusuklaa kaffen kera.
Koulutettavista mukavinta oli saada harjoitella asiantuntevassa seurassa rauhassa ja ajan kanssa kunnolla jokaista sovellusta runsasta materiaalia hyväksi käyttäen.



Updated: Terhi Kuoppala, Pedagoginen ICT-ohjaaja