Keto Espoo

Keto Espoo

sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Stikbotit esiopetuksessa



Kesälomalla törmäsin kaupassa hauskan näköisiin hahmoihin nimeltä Stikbot. Hahmoja voi ostaa ainakin Toys´r´us kaupoista sekä Br leluista. Myös jotkut verkkokaupat myyvät niitä (esim. verkkokauppa.com). Ukkoja on saatavilla eri väreissä ja hinta on noin 8 euroa/kpl. Stikbot ukoilla on liikkuvat nivelet joiden asiosta niitä on helppo taivuttaa monennäköisiin asentoihin. Käsissä sekä jaloissa on imukupit, jolloin ukkeli saadaan tarttumaan monenlaisille pinnoille. Stikboteja myydään yksittäispakkauksissa sekä monipakkauksissa.
Appstoresta voi ladata ilmaisen sovelluksen nimeltä Stikbot. Sovelluksessa on voi käyttää kameraa ja ottaa Stikbotista stillkuvia tai nauhoittaa StopMotion videota. Sovelluksessa on myös kääntyvä kamera. Videoihin voi lisätä omaa ääntä tai sovelluksessa valmiina olevia musiikkiraitoja tai äänitehosteita (SoundFXkirjasto). Kuviin Stikboteille voi lisätä asusteita tarroina sekä tekstiä. Kuvat ja videot voi tallentaa kameran rullalle ja jakaa sosiaalisessa mediassa.  Stikbotin kanssa voi hyödyntää myös Green Screen tekniikkaa jolloin ukkelin voi siirtää lentämään vaikka avaruuteen. Alla olevasta linkistä lisää tietoa.


Eskarissa Stikbotin kanssa on hauska tehdä omia elokuvia, satuja, tai käyttää niitä esim. rakenteluleikeissä ukkeleina ja samalla dokumentoida lasten leikkiä heidän kanssa. Videoita tehdessä kannattaa kuvia ottaa useampi. Ainakin 10 muutoin video on aika lyhyt. Sovelluksessa voi myös säätää kuvien toiston nopeutta. 


Hauskoja hetkiä Stikbottien parissa!

Camilla Bryan, ICT mentori
Update:Terhi