Keto Espoo

Keto Espoo

maanantai 14. marraskuuta 2016

Ystävät ympäri maailmaa



Kastevuoren päiväkodin eskarilaiset matkustivat ympäri maailmaa YK:n päivänä 2016.
Lapset tekivät iMoviella videon. Videoon tallennettiin kuvia maapallosta ja sen eri maanosista sekä lasten tervehdyksiä eri kielillä ja laulu.
Aluksi laulettiin yhdessä leikkilaulu kaikista maanosista:

” Euroopan lapset ottivat sakset, leikkasivat valtiot kartaltaan,
pois heitti huolet, liimas toiset puolet, sillä lailla rakensivat uuden maan.”
Viikon varrella kukin lapsi oli saanut askarrella ja värittää eri maiden lippuja. Lisäksi oli harjoiteltu sanomaan monella eri kielellä Hyvää päivää ja laulamaan monen monta säkeistöä laulusta: ” Matkustan ympäri maailmaa.”


Lapset saivat itse valita missä maassa he halusivat tulla kuvatuksi. Etsimme yhdessä tekijänoikeusvapaita kuvia netistä cc search-haulla. Suosikeiksi tulivat luontokuvat ja maisemat eri maista kuten TukTuk-taxi Thaimaasta, kiinalaiset katonharjat vuoristossa, kukkivat omenapuut ja iloisen kirjava ruska syksyisessä puistossa Suomessa ja tykkyluminen Lapin maisema. Toki kuvia oli paljon paljon muitakin, jokaiselle lapselle oma. Sellainen , jossa hän olisi halunnut olla ( vrt. voimauttava valokuva ).
Saliin viritettiin iso , vihreä Green Screen kangas ja sen alle vielä vihreitä jumppapatjoja. iPadilta valittiin DoInk-sovellus. Kukin lapsi sai asettua Green Screen kankaan eteen vuorotellen. Osa lapsista puhui vain tervehdyksensä ja saattoi heilauttaa ujosti kättäkin, mutta osa intoutui puhumaan omalla toisella äidinkielellään pitkät pätkät. Voi, olipa se kaunista ja ihmeellistä kuultavaa. Salissa oli kunnon kansainvälinen meininki!
Lapsista oli ihmeellistä nähdä itsensä haluamassaan maisemassa. He saivat päättää missä kohtaa kuvaa olivat ja kuinka isoina tai pieninä.Lopuksi jokainen videonpätkä vietiin iMovielle yhdeksi yhtenäiseksi videoksi. Toiminnan jälkeen ulkona ja käytävällä ja vieläpä ruokailunkin jälkeen kaikui iloinen laulu: ” … yksin ei tarvitse ollakaan , kun uuden ystävän saan.”

Kati Tikka, ICT-mentori
Update:Terhi