Keto Espoo

Keto Espoo

sunnuntai 13. syyskuuta 2015

NETForumissa 11.-12.9.2015



Marja ja Terhi osallistuivat Helsingin Wanhassa Satamassa järjestettyyn NETForumiin 11.-12.9.2015. He osallistuivat useille oppimisen digitalisaatiota käsitteleville luennoille ja tutustuivat digitaalisiin opetusvälineisiin ja verkostoituivat alan yhteistyökumppaneiden kanssa. Päivien annista nostan esille kaksi.

Milla Meckelborg on lastenhoitaja ja Hellevi Karakorpi on lastentarhanopettaja Olarin päiväkodista Espoosta. Moomin Language School –palvelua pilotoitiin esikoululaisten kanssa Olarissa keväällä 2015.
Updated: Terhi


Professori Pirjo Aunio kertoi "Oppiiko opetuksellisilla sovelluksilla? - Interventiotutkimuksen tuloksia päiväkoti-ikäisillä lapsilla"- luennolla, että hänen tekemässään tutkimuksessa, esikouluikäiset lapset saivat pelata Lola Pandaa 15 min . päivässä ma-pe kolmen viikon ajan. Tutkimustulosten mukaan ne lapset, jotka olivat kaikkein heikoimmin aiemmin menestyneet ko. tehtävässä, hyötyivät nyt siitä parhaiten ja tutkimustulokset heidän kohdallaan paranivat huomattavasti. Tärkeää oli toistojen määrä sekä aikuisen ohjaus. Luennolla pohdittiin lasten taitojen kehitystä ja oppimispelien  potentiaalia tukea lasten taitojen kehittymisessä jo ennen koulun alkua.

NETForumissa luennoivat myös Anu Guttorm, Milla Meckelborg ja Hellevi Karakorpi Moomin Language Schoolista aiheenaan: "eKielikylpy lasten kielenkehittämiseen – Avain parempiin oppimistuloksiin ja tie menestykseen!" Heidän mukaansa  paras aika kieltenoppimiseen on pienillä lapsilla,jolloin heillä on luonnollinen kiinnostus ja omaksumiskyky kieliä kohtaan. Varhainen kielenkehittäminen vaikuttavaa aivojen kehittymiseen,jolloin etenkin puheen ja muistin käsittely on tehokasta. Positiiviset vaikutukset näkyvät myöhemmin oppimistuloksissa. Moomin Language Schoolissa englantia tai suomea opitaan pedagogisten pelien avulla ja leikin kautta. Oppimispelit perustuvat neljän vuoden opetussuunnitelmaan. Opettaja ja vanhemmat voivat seurata lasten kehittymistä verkossa. Moomin Language School sopii 3-12-vuotiaille lapsille.

Creative Commons -lisenssi
ICT esiopetuksessa, jonka tekijä on Terhi Kuoppala, on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.