Keto Espoo

Keto Espoo

sunnuntai 25. lokakuuta 2015

My Story iPad-tabletilla





Apple Storessa on uusi ilmainen My Story sovellus (apps). Siinä pienet kuvakkeet ovat sivun laidoilla ja ne saa liitettyä kuvaan sormella vetämällä. Kun valmiita kuvia liikuttaa , ne ääntelevät esim. naurahtavat, lohikäärme puhisee,sammakko kurnuttaa, hevosen kovion kapse kuuluu.Taustaksi voi valita päivän tai yön tai valkoisen pohjan.Vakittuja kuvia sormella likkutettaessa ne kääntyvät eri suuntiin. Alla pieni testikirja kestävän kehityksen ja luonnon suojelun merkeissä. Videon näet klikkaamalla oheista linkkiä. https://dreambroker.com/channel/rgekan91/gyub7usr  




Lapsista on hauska keksiä tarinoita ja kuvittaa niitä. Apple Storessa on ilmainen sovellus ( apps) nimeltään My Story. Uuden tarinan pääsee tekemään kohdasta Add Author. Seuraavaksi valitse Add a Book. Anna kirjalle nimi kohdassa Book Title.


Tämän jälkeen avautuu tyhjä sivu. Saat siihen kuvia valitsemalla alapalkista valokuvataulun. Siitä avautuu Stickers & Media valikko. Voit valita valmiita kuvia (useita) tai omasta kamerarullasta kuvia tai kirjoittaa tekstiä.Kaikkia kuvia ja tekstejä voi pienentää,suurentaa , kääntää sekä asemoida niiden paikkoja.

Jos kirjan sivulla ei ed.main.ominaisuuksia  halua käyttää, voi siihen piirtää ja kirjoittaa vapaalla kädellä. Silloin on valittava kynä-kuvake ja sieltä kuvan paksuus.Viereisestä valikosta pääsee valitsemaan värejä. Oikeassa alanurkassa on mikrofonikuvake, jota painamalla voi äänittää puhetta.Kun painat kuvaketta uudestaan , äänitys lakkaa.Vihreää nuolta painamalla pääset kuuntelemaan äänityksesi.Jos et halua talentaa sitä pois se rastista (x). Uuden sivun saat sivun oikean laidan keskivaiheilta painamalla plus-merkkiä (+). Kun olet saanut tarinan vamiiksi paina vasemmassa yläkulmassa olevaa Done-kuvaketta.


Lopuksi voit katsoa tarinasi klikkaamalla kirjasi kuvaketta. Siitä aukeaa kolme valintaikkunaa. Jos haluat katsoa tarinasi , valitse View Story. Jos vain korjailla sitä, valitse Edit Story. Jos haluat jakaa sen, valitse Share Story. Tämän jälkeen seuraa ohjeita ( esim. pyyhkäise kahdella sormella vasemmalle tai alas).Ohjelma kysyy kuinka haluat jakaa kirjasi ? Book- kirjana vai Movie-elokuvana ?Tee valinta.Ohjelma kokoaa kirjastasi valkitsemasi paketin.Voit lähettää sen sähköpostilla tai dropata.


Updated: Terhi

Creative Commons -lisenssi
ICT esiopetuksessa, jonka tekijä on Terhi Kuoppala, on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.