Keto Espoo

Keto Espoo

torstai 18. helmikuuta 2016

Leikitään TV-toimittajaa

Mediataitoviikon molemmin puolin leikittiin monessa eskarissa valokuvaten ja videoiden. Kiltakallion Lastentalon eskarilaiset olivat ennakkoon ohjaajiensa kanssa nimenneet erilaisia mediavälineitä kuten tv ja radio sekä tietokone. Yhdessä oli mietitty millaisia ohjelmia niistä tulee ja ovatko ne totta. Onko Star Wars totta vai näyttelee joku vaan ?Entä ne piirretyt, miten ne voi liikkua?

Kun ohjelmia oli käsitelty, suunniteltiin millaista ohjelmaa haluttaisiin videoida. Toimituksia syntyikin useita.Tytöt halusivat satuhahmojen keväisen muotinäytöksen. Siinä pukeuduttiin Tuhkimoksi, Prinsessaksi ja Punahilkaksi. Toki muitakin hahmoja esiintyi sitä mukaa ,kun ne muistettiin.Aamupiiripenkkien päällä käveltiin mannekiinimaisesti ja esiteltiin vaatteita. Jokainen sai vuorotellen kuvata videon.

Säämies esiintyi monikosketusnäytön edessä. Monikosketusnäytölle laitoimme Suomen kartan säätietoineen. Asiantuntevasti säämies ( meteorologi) ilmoitti viikonpäivän, kuukauden ja vuoden sekä kuvaili meneillään olevaa päivän säätä. Lähipäivien säätä hän ei kuitenkaan arvannut lähteä ennustamaan, sää kun vaihtelee yhtenään. Säätiedotuksen jälkeen seurasi urheilutoimitus, jossa harjoiteltiin urheilijoiden haastattelemista.

Pikku Kakkosta varten lapset kuvasivat lempileikkipaikkojaan sisällä. Näin aikuisetkin saivat tietää yllättävän kivoista leikkipaikoista, jotka eivät juuri tilaa vaadi vaan leikkirauhaa. Ikkunan läpi kuvattiin myös pihan leikkipaikkoja.

Lapset ottivat valokuvia lempileluistaan ja äänitimme heidän kertomuksensa Book Creatoriin kuvan päälle. Lelut elivät lasten mielikuvituksessa voimakkaasti, öisin ne hiippailivat lasten huoneessa ja lääkärikäynnin aikana kuiskuttelivat lohduttavia sanoja. Lelut osasivat myös puhua ja äännellä, tietenkin.

Pikku Kakkoseen tarvittiin satuja. Teimme nekin lasten kanssa Book Creatorilla. Lapset piirsivät ensin useita kuvia eri sivulle ja äänitimme heidän kertomuksiaan piirustussivuille. Book Creator-sovellus kokosi teokset animaatioksi. Lapset iloitsivat omista ja toistensa minianimaatioista.

Updated: Terhi
Creative Commons -lisenssi




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.