Keto Espoo

Keto Espoo

perjantai 11. marraskuuta 2016

Kaupunkiajelulla


Peli opettaa lapsille kekseliäisyyttä ja yhteistyötä sekä neuvottelutaitoja ja kokeilunhalua. Pelissä lapsi harjoittelee lisäksi silmän ja käden yhteistyötä (motoriikka) matematiikkaa ja suuntia.


Tarvikkeet:
·         Kts. Edellinen peli
·         Legoja, duploja, multilinkkejä, puupalikoita
·         Pieniä pahvilaatikoita, kenkälaatikoita, maitopurkkeja
·         Väritettäviä liikennemerkkejä
·         Legoukkeleita, petsejä, gogoja, pikkuautoja
·         Suuntamerkki-kortteja
·         Kynä ja paperia
Edellisestä pelistä voi tehdä muunnelman esim. piirtämällä ja maalaamalla katuja kaupungissa. Katujen varsille rakennetaan legoista, duploista ja multilinkeistä tai muista rakennuspalikoista taloja, aitoja ja autotalleja. Talot nimetään esim. kauppa, museo, koulu, terveyskeskus, bensa-asema jne. Rullapaperin reunalla voi toki käyttää valmiita lelujakin kuten parkkitaloa, navettaa jne. Myös erikokoisista pahvilaatikoista ja tyhjistä maitopurkeista voidaan askarrella taloja. Tässä pelissä voidaan käyttää esteenä esim. kielletty ajosuunta-liikennemerkkiä tai pakollinen pysähtyminen, jotka lapset ovat itse piirtäneet.
Pelin kulku:Pelivälineitä voivat olla erilaiset pikkuautot tai lelunuket, legoukkelit, petsit, gogot jne. Tässäkin pelissä pelivälinettä saa liikuttaa vain antamalla parilleen suuntaa osoittavia kortteja. Pelaaja antaa kortin ja etenee nuolen mukaisesti. Jos hän antaa väärän kortin tai ei etene kortin mukaisesti, pelivuoro vaihtuu. Pisteitä saa, jos onnistuu
a. peruuttamaan autotalliin
b. ajamaan portista sisäpihalle
c. pysäköimään oven eteen
d. keksi itse lisää…
Väritettäviä liikennemerkkejä löydät googlettamalla liikennemerkit.

Updated: Terhi
Creative Commons -lisenssi